Hannah Van Ongevalle X Patrick Aubrion

Chocolate Balls X Daddy Smooth by Hannah

Chocolate balls.. ben jij er ondertussen ook al fan van of ben jij hier voor het eerst? In beide gevallen: we hebben weer een leuk blogbericht, een fijne ontmoeting met een bijzonder iemand!


Vaderdag komt er opnieuw aan, en we weten uit ‘onderzoek’ dat onze mannelijke chocolate ball lovers houden van de Dark Brownie. Dé chocolate ball die je lekker laat pairen bij een goeie cocktail. Maar daarover straks meer.. 

Nu, dat Patrick graag werkt met straffe madammen, dat konden jullie al lezen in enkele berichten.  Na Ine, Sofie, Linde, Erika .. Carla, komt er nu nog eentje bij om ù tegen te zeggen!

Ik ontmoette haar jaren geleden op de persvoorstelling van Foodprint, ik vind haar een schoon madame, ze is sympathiek, maar toch eentje met ballen aan haar lijf én ze maakt ongelooflijk lekkere cocktails. Op haar website vind ik deze quote terug:

People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.

Maya Angelo

Awel, hoewel het een paar jaar later was dat onze paden weer kruisten, ze bleef dezelfde warme, hartelijke madame!

LET ME INTRODUCE YOU…  HANNAH VAN ONGEVALLE

Mocht Hannah Van Ongevalle voor jou een nobele onbekende zijn…
wel, tijd om haar beter te leren kennen.  Met de gebruikelijke vragen, zoals jullie het hier gewoon zijn. 

Wie is Hannah

34 jaar, afgestudeerd als actrice, verhuisde naar het buitenland om een carrière in de modewereld te starten. Ze werd geen model 😉
Toch kwam ze terug naar België, gelukkig maar, denk ik dan.
In 2013 startte ze samen met haar vader The Pharmacy in Knokke.  In geen tijd werd dit dé cocktailbar aan onze Belgische kust.  

Een jaar later won ze de prestigieuze award ‘Best Belgian Bartender’ en verdiende haar plaats in de top 10 van de wereld! Zei ik al dat het een ferme madame is..!
Ze ging aan de slag als host voor Njam, en schreef een cocktail bijbel.3 jaar geleden stapte Hannah uit the Pharmacy.  Niet om op haar lauweren te rusten, nee hoor! Zij leidt een bloeiend cateringbedrijf, Tipsy Cake.  Drink je op een festival, een corporate party of de wedding of the century een cocktail? Een grote zekerheid dat het eentje van haar hand is. 
Verder is ze ook de drijvende kracht achter Cocktail Maison, is ze mede-eigenaar van the Epic Club.  En startte ze ‘the Motel’. Zeg maar een ‘trainingscenter’.

Hoe kwam Patrick Aubrion in jouw leven

Een jaar of 6 – 7 geleden kwamen ze elkaar bij toeval tegen.  De horeca professionals scéne is niet zo groot, dus hun paden kruisten wel eens.  
Hannah noemt hem ‘nonkel Patrick’.  

‘Ik wou altijd al zo een nonkel hebben’.  Met Patrick is het steeds gezellig en dolle pret.  Patje is de max (en ik kan ze geen ongelijk geven!)

Wat is jouw favoriete chocolate ball

De hazelnut nougat vind ik zeer lekker, maar als ik als bartender een chocolate ball wil pairen met een cocktail, dan staat de dark brownie met stip op één. 

Daddy Smooth

Zondag 12 juni vieren we weer de vaders, papa’s, pluspapa’s.  Een bijzonder leuk cadeautje voor hem is het pakket Don Papa rum & chocolate balls.

En geef hem er dan gelijk het recept bij van deze smooth cocktail, speciaal voor hem ontworpen door Hannah. Een héél makkelijk recept, met alle ingrediënten die je wel steeds in huis hebt. 

Recept voor 1 cocktail

  • 4 cl Don Papa Rum 7
  • 4 cl roze pompelmoessap
  • 3 cl suikersiroop
  • 1 koffielepel Griekse kaneel yoghurt
  • 3 ijsblokken

Doe alle ingrediënten in een blender.

Mix gedurende 15 seconden.
Giet in een glas.

That’s all folks, zo eenvoudig, maar bijzonder lekker kan het zijn!

Jouw vader verrassen met het Vaderdagpakketje?  Klik hier.

Vaderdagpakje met Don Papa
Vaderdagpakje met Don Papa

Meer info over Hannah, kan je terugvinden op haar website en Instagram account.

Carla De Graef
Carla De Graef

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>