why ball – sphere – round – circle

Ball, sphere, round… na bijna 2 jaar blogberichten schrijven voor Patrick Aubrion, moet ik me nu toch wel die vraag stellen…
Balls en pops zijn nooit ver weg. Maar Patrick is als master patissier ook een krak in het maken van desserten op bord voor chefs en events. En laat die desserts nu ook steeds een ronde of halfronde vorm hebben. De leidraad door Aubrion Chocolates.


Zo’n event was er onlangs in Mechelen. De opening van House of Drinks. Naast de chocolate balls en de pops kan je ook hier je hartje ophalen aan mezcal & tequila (naast een glas lekkere wijn). Laat ons zeggen dat het een echte belevingswinkel is in hartje Mechelen!

Adriano Currenti X Patrick Aubrion

De vraag.. hoe leerden jullie elkaar kennen?

‘In 2020 werden Adriano en zijn vrouw Veronica eigenaar van hotel Solhof te Aartselaar.
Laat nu in dat hotel per toeval een oude schoolvriend van mij logeren – zo eentje die ik al 28 jaar niet meer had gezien en waar ik in ons jonge jaren, alles, hum, heel veel, met heb beleefd en meegemaakt. Filip Marinus woont in Malta, maar moet soms even om en weer voor business naar België. Hij is ook de man die exclusief importeur is in Malta voor onze Royal Belgian Caviar.
Wel, het was dus Filip die Adriano en mij samenbracht.’

Royaal dessert op bestelling

Voor het event wou Adriano zijn gasten een wel zéér royaal dessert aanbieden. Eentje dat in combinatie perfect samenging met de Mezcal Augurio.

Het werd een ball met chocomousse (chocolade uit Peru), met als vulling een crème van yuzzu en kalamansi. Hierover een chocolade saus. Verder werd de bol afgewerkt met zoete popcorn, een draai van de Belgian Fleur de Caviar (een zout molentje om de Belgian Fleur de
Caviar fijn te malen. Fleur de caviar is gedroogde caviar en zwart zeezout), een sausje van mezcal caramel en daarbovenop een lepeltje verse Osietra caviar!

Een dessert om ù tegen te zeggen, geloof me maar 😉

Aubrion Chocolates, waarom nu toch die ronde vorm

Patrick heeft hiervoor een simpele verklaring!
‘vraag aan 10 mensen om mijn familienaam te schrijven’, meer dan de helft schrijft Obrion, ipv Aubrion.
Dus, toen ik besliste ‘hoe mijn producten te branden’, koos ik resoluut voor rond!

Een ball it is!

TASTE MASTERS by Royal Belgian Caviar

The word is out… ik ben zowaar nog fierder geworden dat ik de blogberichten mag schrijven van een Taste Master!
Tussen Marcelo, Nick, Bart, Koizumi, en nog een reeks topchefs, paradeert vanaf nu ook Patrick Aubrion! Hij wordt mee het uithangbord van onze Belgische caviar en zowaar de Chocolate & Caviar magician!
Ontdek zijn gerecht op de website van Royal Belgian Caviar.

Taste Master Patrick Aubrion

House of Drinks – Graaf van Egmontstraat 16 – 2800 Mechelen

kasteel Solhof
Royal Belgian Caviar – Taste Master Patrick Aubrion
de mezcal

by Carla De Graef


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>