fire

LEMON BALL DESSERTS FOR CHEFS

Lemon ball desserts voor chefs… zei Patrick, en ik dacht aan een nieuwe kleine ball met een citroensmaakje.

Was dàt even mis, seg! Het is een dessert ball voor chefs, chefs die hun creativiteit de vrije loop kunnen laten op een solide basis. En waar kan jij deze lemon ball desserts proeven, lees snel verder 🙂

Restaurant MYKENE chef Stijn Gille

een vrouw kan het ook al eens mis hebben.. Toen ik Stijn ontmoette voor het interview dacht ik écht dat er hier een zeer sappig verhaal over de ontmoeting tussen Patrick en hem zou verteld worden. Want laat ons zeggen dat in 6 op de 10 blogberichten er toch lichtjes moest gecensureerd worden. LOL.

7 jaar geleden.. Patrick leverde – toen hij nog Antoine had in Leuven – de chocolaatjes bij de koffie van Mykene. That’s it. Meer is er niet te vertellen over de eerste ontmoeting doch hangt er een zekere censuur in de lucht daar ze elkaar gedurende 3 jaar iedere dag zagen en op de lappen gingen. Ze verloren elkaar niet uit het oog. En plots stond Patrick daar met een ‘halve dessert ball’. Stijn vroeg zich af ‘wat doe ik met zo’ n ball? ‘ (daarover straks meer)

Op een zonnige namiddag hoor ik een man vol passie praten. Passie voor zijn job als chef. Passie voor zijn liefde voor het grillen. Wist ik veel dat we een echte grill kampioen gingen interviewen! 2x winnaar Grand Champion in Wenen, Jack Daniels wedstrijden in Tennessee, en onlangs nog eentje in eigen land (Ninove).

Een chef met het hart op juiste plaats, want hij is tolerant voor intolerantie! Klassiek, BBQ, vegan – veggie, healthy, keto. Hij zorgde er voor dat er voor iedereen een plaatsje is bij restaurant Mykene.

fun as always
fun as always

Fab’s specerijen

Fab’s specerijen werd in 2018 opgericht door Stijn. In 2020 in volle corona crisis hebben ze het standaard arsenaal aan specerijen en unieke kruidenmixen uitgebreid naar een 50-tal. Vergeet hierbij niet de Award-winning rookvrije BBQ saus. Voor ieder van zijn wedstrijden, zijn eigen kruiding.

Lemon ball dessert

lemon balls van de chef
lemon ball dessert met mango en gegrilde marshmallows

met de lemon balls koos Patrick Aubrion voor een tailormade dessert.

Niet elke chef maakt graag desserts en deze lemon balls bieden de oplossing! Elk chef start vanuit een smaak- en textuurvolle basis en werkt deze naar eigen creativiteit af. Door het feit dat niet iedere chef een patissier in huis kan nemen, moet hij of zij wel op zoek naar kwalitatieve oplossingen. Patrick Aubrion biedt nu zo eentje aan. En zeer exclusief.

De lemon balls zijn opgebouwd uit een witte citroen chocolade, sphère, smeuïge citroen crème, amandelbiscuit en een limoen gel.

Stijn won onlanges met dit fris dessert een BBQ wedstrijd met een darts score van “one hundred and eighty”. De jury wist niet wat ze proefden na een arsenaal aan ribbetjes 😉

Dit winnende dessert kan je vanaf nu proeven bij Restaurant Mykene.

elk kwartaal een nieuwe dessert ball

de chefs die de balls in huis halen, kunnen elk kwartaal een nieuw dessert en smaakcombinaties aanbieden.

vanaf nu kan je de lemon ball desserts ook proeven bij :

Canapé

Vis & Dis

The White Oak

Laat ons weten in de commentaar of je bij één van hen langs ging én wat je ervan vond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>