popcornfestival

POPCORN FESTIVAL X Gâteau François

Popcorn! Popcorn in de cinema, popcorn zoet of gezouten, als versiering op een taart én oh ja, de milk popcorn Chocolate Ball!

Laat deze laatste nu vandaag eens de hoofdrol spelen! We bakten met Sofie Dumont reeds met de caramel seasalt Chocolate Ball. Je leest straks hier ook een recept, maar nog meer:

je kan een lekkere taart winnen! Eén? Neen, maar liefst TWEE! En er bovenop nog 4 doosjes Milk Popcorn Chocolate Balls!!

I’ve never met a popcorn ball I didn’t like

Hoe dat lees je helemaal op het einde van dit blogbericht 😉

Zora & Zeferina, fan van de milk popcorn chocolate balls

koekjes en taarten bakken op zondag

de oma van Patrick bakte steevast op zondag koekjes en taart. Steeds met verse, seizoensgebonden ingrediënten. Hij stond ook op de eerste rij toen de vrienden –zonen van bakkers– vroegen om mee te helpen in de bakkerij alvorens te mogen gaan spelen.

Zo kreeg hij de microbe te pakken, het ambachtelijke nachtwerk, de studies als bakker/banketbakker. De evolutie in de patisserie is enorm! Denk maar aan de weddingcakes, layercakes, sweet sixteen dat een taart verdient.. Her en der zie je ze op Instagram wel verschijnen. De prachtig versierde taarten. En telkens denk ik ‘hoe begin je daar nu aan te snijden?’

Maar hé, dat toonden de zusjes François me, en dat doe ik hier eens fijn uit de doeken. Want, als jij straks die taart wint, dan moet je toch weten hoé ze op te eten 😉

TIP: We gaan géén spietjes snijden, maar wél schijven! Je neemt dus je bordje, houd dit tegen de taart en snijd je schijfje eraf. Best eenvoudig!

popcorn festival
popcorn festival

Gâteaux François

Het is altijd de vraag: ‘hoe komen mensen in je leven’?

Wel, bij de zusjes en Patrick is het toen hij jury moest zijn bij de beoordeling van hun eindwerk patissier bij PIVA. De jongedames slaagden met glans in hun opleiding chocolatier – patissier, bleven hun creatieve zelve en startten in bijberoep Gâteaux François. Die creativiteit kregen ze ook van thuis uit. Van kleins af waren ze altijd met mama bezig in de keuken. Zelfs toen ze in het 6de middelbaar voor de ijswedstrijd op de Horecabeurs met ‘zotte smaken’ afkwamen, verbaasde dat niemand. Toen ook was Patrick één van de juryleden. En wist hij wat ze in hun mars hebben. Talent hebben ze, en dat is ook Patrick erna niet ontgaan!

van kitch tot knap

je ziet veel kitchtaarten en gebak verschijnen op sociale media, maar voor de jongedames hun bakwerk kan je alleen maar bewondering tonen! Stijlvol, op maat van de klant. Voor elke gelegenheid.

Heerlijke biscuits met botercrème – want dat vinden de zussen belangrijk. En de versiering zoals jij het wil. Tot zolang het maar geen slagroom is 😉

opdracht van Patrick

het leek wel een eindwerk maken. Een taart bakken in opdracht voor Patrick Aubrion. ‘Maak een taart met de Popcorn Chocolate Balls’. Ik zou begot niet weten hoe er aan te beginnen, maar dat was voor de twins van 21 ‘klein bier’. Het resultaat verbluffend mooi! De smaak heerlijk!

De zussen houden hun receptuur voor de taarten liever geheim. Maar, we maken jullie wel blij met een recept voor cupcakes mét botercrème!

cupcake met botercrème, het recept

ingrediënten cupcake beslag

2 eieren 
125 gram zelfrijzende bloem
3 eetlepels volle melk
125 gram gezouten boter
125 gram kristalsuiker 
1 zakje vanillesuiker                     

Voorbereiding :

 • Splits de eieren en zeef de bloem.

aan de slag:

 Verwarm de oven voor op 180°C.

 • Klop de eidooiers luchtig met de suiker en de vanillesuiker tot het beslag als een lint van de klopper loopt.
 • Doe er de zachte boter en de gezeefde zelfrijzende bloem bij.
 • Klop de eiwitten met een snuifje zout tot sneeuw.
 • Spatel het opgeklopte eiwit en de melk onder het deeg.
 • Zet 12 papieren vormpjes in een muffinvorm en giet in elk vormpje evenveel beslag en duw er dan en Popcorn Chocolate Ball in tot hij volledig bedekt is met beslag.
 • Plaats in het midden van de oven en bak de cakejes in 20 minuten goudbruin.
 • Laat de cupcakes volledig afkoelen en start met het maken van de botercrème.
ingrediënten botercrème:

45 gram bloem
240 ml volle melk
200 gram ongezouten boter
200 gram bloemsuiker
merg van 2 vanillestokken                                     

aan de slag:

 • Zeef de bloem en doe deze met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klonters inzitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager.
 • Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg. Je kunt dit controleren door een houten prikker in het mengsel te steken, deze blijft rechtop staan als het mengsel goed is. Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur. Belangrijk is dat dit mengsel glad is en geen klontjes bevat. Zitten er nu wel al klontjes in, dan kun je hem het best even door een zeef drukken.
 • Terwijl het mengsel staat af te koelen klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig. Voeg dan het vanille merg toe en blijf mengen tot alles is opgenomen.
 • Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door. Zet de kom dan weer in de koelkast, ongeveer een half uur. Daarna is je vanille botercrème klaar voor gebruik!
popcorn chocolate ball cupcake

win taart!

ga nu als de weerlicht naar het account van GATEAUX FRANCOIS, want daar is heel wat lekkers te winnen! Hoe, dat vertellen Zora & Zeferina.
Dit weekend komt de wedstrijd op hun Instagramaccount. Maak kans op 1 taart (er zijn er twee te winnen) én 4 doosjes milk popcorn Chocolate Balls.

nog bakinspiratie nodig?

voor wie het nog niet las, dit recept maakte SOFIE DUMONT met onze balls!

Veel lees- en bakplezier! Bak je de cupcakes? Tag ons in jouw creatie met @aubrionchocolates #aubrionchocolateballs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>