upcycle with smiley balls

Upcycle, is een term uit de recyclingwereld waarbij de gerecycleerde grondstof zuiverder is dan de oorspronkelijke grondstof, dixit Wikipedia.
Hoe cool is het niet dat je verpakking hebt, die je gewoon voor 1001 andere zaken kunt hergebruiken!

SAVE THE EARTH BECAUSE IT’S THE ONLY PLANET WITH YUMMY CHOCOLATE BALLS…

… dachten we bij Aubrion Chocolates!
Upcycle je doosjes als houder voor je plantjes, verzameldoosjes voor je naaigerief of kruiden – specerijen – paperclips … Waarvoor zou jij de tinnendoosjes nog gebruiken?
Sofie Dumont gebruikt ze alvast als bakvorm voor de heerlijke MOELLEUX CARAMEL SEASALT.
Sofie en Patrick have a long way back… Zo fijn om te horen en lezen hoe sommige mensen hun leven verweven zit.
Sit back, relax, neem een koffietje of thee en ga erna… aan de bak!

De vraag : hoe leerden jullie elkaar kennen?

De eerste woorden die Sofie uitsprak werden gecensureerd 😉
Het werd dus : ‘op de tram’. Patrick zat in de afdeling bakkerij van CERIA en samen namen zij de tram richting Saint Gidon. Bovendien was het met Patrick altijd ambiance. Sofie was van plan de opleiding restaurant te volgen, eerst en vooral start je dan in de afdeling bakkerij en slagerij om vervolgens keuken aan te vangen. Ze zaten niet in hetzelfde jaar, maar op de tram en buiten school was er meer dan genoeg ‘deugnieterij’ uit te halen. Uren fun en plezier ‘en het was Patrick die me leerde spijbelen’ toen we tal van cafeetjes bezochten in de buurt van ’t school.’

Sofie haar carrière


Erna begon Sofie te werken als patissier bij hofleverancier Wittamer, tot ze haar eigen restaurant Les Eleveurs had én bovenop Lady Chef of the year werd in 2009.
Na haar TV programma’s is Sofie nu volop actief in de digitale wereld. Bovendien kan je haar elke dag terugvinden op de sociale media en dit vanuit haar grote digitale platform, haar website.

that's what friends are for
that’s what friends are for

Hebben jullie al eerder samengewerkt?

‘Toen VTM me voor het programma Snackmasters vroeg, dacht ik maar aan één iemand die me kon bijstaan, en dat was Patrick!’
Zo werd de band weer versterkt. En zie je maar dat je uren herinneringen kunt ophalen.
Samen brachten ze het maken van Pringels tot een goed einde!
‘Patrick en ik houden van lekker eten, van uitdagingen en net daarom klikt het zo goed tussenons. Als je hem nodig hebt, dan staat hij daar voor je klaar’
(nvdr : wijze woorden die ik alleen maar kan beamen)

Kreeg je de liefde voor lekker eten mee van thuis?

‘absoluut van mijn vader’! In het weekend was het steevast feest met gasten in huis. Dan kookte ons vader – een echte Westvlaming – hij was helemaal into food. ‘En toen wist ik : dit wil ik ook later doen, mensen blijmaken met lekker eten!’

Als kind dook ik vaak de keuken van mijn moeder in, om aan de slag te gaan met bloem en ei en suiker om zo mijn koekjes te bakken.

Welke zijn jouw 3 favoriete Chocolate Balls?

Een vraag die een beetje moeilijk en toch ook weer niet is, aangezien Sofie eerder kiest voor de niet zoete smaken. Het worden :

  • Spicy speculoos
  • Dark brownie
  • Caramel seasalt
    Maar ook milk popcorn kan mij bekoren, ‘alleen de naam al’ 😉

Toen Patrick je vroeg een recept te creëren, was dit meteen eentje waar je aan dacht?

Bij chocolade en desserts denk je aan :
chocomousse, dame blanche en moelleux!
Bij het brainstormen dachten we eerst nog aan een carpaccio van fruit, met daarbij ijs en geschaafde chocolate balls. Het werd uiteindelijk een zéér eenvoudig gerecht, voor iedereen haalbaar, want dat vind ik ook belangrijk voor mijn volgers. Dit recept houden we laagdrempelig,
aangezien je het uit de tinnen potjes gaat eten. Werk je met cirkels, wat uiteraard ook kan, dan ga je die eerst invetten en bakpapier langs de kant zetten.

Wie jou volgt op sociale media ontdekte ook al Grace, jouw dochter. Heeft zij ook die ‘honger’ naar alles wat lekker is, en feeling voor koken?

Zij is super verwend. Ze eet alles!
Het leuke is als zij op zoek gaat op het web naar recepten van mezelf of andere chefs, en dan uit haarzelf bv koekjes begint te bakken. Het is absoluut geen richting waarin ik haar wil pushen,
integendeel.. er wordt hier alle dagen gekookt in de keuken, ik zou ze ook graag eens opgeruimd zien.
De lives van Sofie en Grace volgen is echt entertainment. En een tip voor de mama’s : laat jullie kinderen mee koken als het mogelijk is, want dit doet ook mee eten!

dat deze moelleux zeer lekker is!
dat deze moelleux zeer lekker is!

Easter is just around the corner

Pasen komt eraan en dan hebben de meesten onder jullie tegen de grote vakantie nog chocolade liggen.. Vanaf nu niet meer met dit eenvoudige recept waarin je alle restjes DONKERE of melkchocolade kunt verwerken!

het recept

125 gram boter
125 gram fijne kristalsuiker
3 volledige eieren + 1 dooier
125 gram chocolade
een snuifje zout
4 caramel seasalt Chocolate Balls
(Optioneel en alleen als je dit echt graag hebt : chilipoeder, gember, kaneel,speculooskruiden, .. deze smaken passen ook in de ganache – chocolademengsel)

aan de slag in 1 – 2 – …

1) Boter en suiker samen in een pannetje op een laag vuur laten smelten.
2) Chocolade toevoegen en roeren tot deze smelt in het boter en suiker mengsel.
3) Erna mogen de eieren erbij, alsook een snuifje zout.
4) Meng goed
5) Neem een Aubrion Chocolates tinnendoosje en vet dit in (bakspray of boter)
6) Vul jouw upcycle doosje (ca 150 gram) met het chocolademengel en zet in de frigo gedurende minstens 2 uur. Je kan dit ook de dag voordien al maken, dan heb je geen werk wanneer je gasten (mogen) komen!
7) Werk je met cirkels, wat uiteraard ook kan – voor wie nog geen Aubrion Chocolates kocht dan ga je die eerst invetten en bakpapier langs de kant zetten, een centimeter hoger dan je cilinder

… 3


8) Leg in elk van de doosjes één Caramel Seasalt Chocolate Ball
9) Verwarm de oven op 185 graden
10) En laat bakken gedurende 18 minuten
11) Serveer in het doosje! Je kan gerust nog een bolletje ijs toevoegen, het effect warm – koud is echt wel zalig.

zoals hij moet zijn.. !

Easter Chocolate Eggs

Wil je dit jaar met Pasen écht funky uit de hoek komen? Check dan zeker onze webshop en koop jouw limited edition Easter Chocolate Eggs!
Wat dacht je van 2 dozen met elk 18 chocolade eitjes. Deze zijn voorzien van een naturel kleurtje en gevuld met een zachte hazelnoot praliné met een crunchy suikerlaagje.


Zoals steeds bij limited edition.. niet te lang wachten om ze te bestellen! Haas(t) je naar : www.aubrion.be

Dank aan Sofie voor het lekkere recept!
Check haar website voor heel wat kookinspiratie!

Carla De Graef

by Carla De Graef

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>