Aubrion velvet Chocolate Balls

Aubrion velvet Chocolate Balls for Mother’s day

Aubrion velvet Chocolate Balls.. Moederdag nadert en we hebben hier echt hét cadeautje om uit te pakken voor jouw liefste moeder, vrouw, plusmama..

Moederdag 9 mei 2021

Patrick Aubrion zou Patrick Aubrion niet zijn, mocht hij niet weer een SUPER LEUKE LIMITED EDITION bedacht hebben! Velvet Chocolate Balls for Mother’s day.

Het idee… Patrick catapulteerde even terug in de tijd.. als jonge kerel zag hij zijn moeder op zolder achter haar stikmachine zitten. De weekends waren voor haar mooie gordijnen maken, kussenslopen stikken, knielappen op zijn broeken plaatsen.. Zaken waar een creatieve moeder zich met bezig hield in de jaren 80, dus. Een beeld dat Patrick nooit zal vergeten en dit beeld werd de :

zwart velours toilettas – met een flesje Pink fruity Prosecco (25 ml) & erbovenop 2 x 7 Ruby Yoghurt Balls

Aubrion velvet Chocolate Balls
Aubrion velvet Chocolate Balls

Je zal er snel bij moeten zijn, want ze zijn echt echt limited, de Aubrion velvet Chocolate Balls! Onderaan de blog vind je alle info en link naar de webshop!

Uiteraard is Patrick niet zélf achter de stikmachine gekropen, alhoewel een rits instikken is aardig gelukt 🙂

Sewing mom Linde is de derde ferme madame die ik mocht interviewen voor Aubrion Chocolates. En het wordt zeker niet de laatste, want girlpower rules here op de blog! 🙂

Juliette & Jules, hoe cool kunnen de namen van je grootouders wel niet zijn..

.. dat je ze gewoon kunt gebruiken om je eigen bedrijfje op te starten!

Zo, wie is nu eigenlijk Linde, de sewing mom, achter Juliette & Jules (ik dacht eerst dat het de namen van haar kindjes waren), hoe ontmoette ze Patrick. Waarom de start van haar steeds verder groeiende bedrijf en hoe ging zij met dat vieze virusje om?

Zet je neer, geniet van een koffie of theetje en een chocolate ball(s) erbij.

Linde leert Patrick een rits instikken

dé vraag die ik aan iedereen stel : hoe leerden jullie elkaar kennen

het was via ‘t internet 🙂
Oftewel, Linde zag haar oude klasgenoot Bjorn reclame maken voor de chocolate balls, zij zocht een origineel cadeau voor haar papa. Kocht de papa zijn tinnen doosjes met balls én wat extra’s voor haarzelf! En toen werd het ‘volgen’ knopje aangetikt op Instagram door zowel Patrick als Linde. Hij was hij enthousiast over de producten die zij maakt en de rest is geschiedenis en het begin van een leuke samenwerking!

hoe is je liefde voor stof en stikzijde ontstaan

dat gaat al even terug, vertelt Linde. Toen mijn zus beviel van haar dochtertje Floor, zocht ik een leuk cadeautje.. Ondertussen waren we wel volop bezig aan het verbouwen van onze woning en iedereen weet dat dat geld kost. Wanneer de schoonmama haar stikmachine aan Linde leent, stikt ze erop los, maakt een prachtig babydekentje als cadeau…én is ze niet meer gestopt! Aangemoedigd door vrienden, familie en kennissen die allen fan waren van haar creaties, die ze op Facebook plaatste. De sewing mom stikt er vanaf nu op los, van babydekentjes, tot kussens, en alles ertussen.

Juliette & Jules

Het was voor Linde al heel snel duidelijk: ‘als ik ooit een winkeltje heb, dan geef ik het de naam van mijn grootouders – langs vaders zijde‘. En zo geschiedde dat in 2013 Juliette & Jules werd geboren. De muisjes in het logo komen er doordat Lindes mama altijd ‘muis’ tegen haar zei. Het muisje met het strikje is uiteraard Juliette en het andere Jules. Zo blijven de grootouders vereeuwigd in haar verhaal.
En naast creatieve ondernemer is Linde ook actief in de financiële sector. We wisten waarover te praten , onze liefde voor het verzekeringswezen;-)

Met de limited edition paaseitjes van Patrick bij onze koffie, komen we al snel bij dé vraag :

welke zijn jouw favoriete chocolate balls?

‘t Was geen makkelijke, blijkbaar, want Linde stelt op 1 en 3 de caramel salt en op 2 de milk popcorn. Heb jij ondertussen al jouw favoriete smaak gevonden?

Balls Moments +18

Dat chocolate balls lekker smaken bij koffie en thee konden jullie al lezen in eerdere blogs, maar, wat dacht je ervan als we de balls eens gaan combineren met een stijlvol drankje zoals bubbels?
Ontdek nu onze +18 versie op de webshop! Ben je op zoek naar een leuk cadeau wanneer je weer uit je bubbel mag en op bezoek gaat bij je bestie? Wij hebben voor jou hét geschenk waarmee je gaat scoren! Spread the Chocolate Balls love!

de pink editie

de gold editie

Experience a Bubble moment when our Chocolate Balls join this Prosecco Gold

Ik wil graag mijn mama, vrouw, mom to be, plusmama, … verrassen met de zeer exclusieve limited edition : KLIK HIER

We danken Linde voor de fijne babbel. De hele collectie van babyspullen tot interieur, manchetknopen, oorbellen, kaartjes, .. kan je terugvinden op LINDES WEBSITE

Benieuwd wat we voor Vaderdag in petto hebben? Blijf ons zeker volgen op Instagram !

Carla De Graef

by Carla De Graef

upcycle with smiley balls

Upcycle, is een term uit de recyclingwereld waarbij de gerecycleerde grondstof zuiverder is dan de oorspronkelijke grondstof, dixit Wikipedia.
Hoe cool is het niet dat je verpakking hebt, die je gewoon voor 1001 andere zaken kunt hergebruiken!

SAVE THE EARTH BECAUSE IT’S THE ONLY PLANET WITH YUMMY CHOCOLATE BALLS…

… dachten we bij Aubrion Chocolates!
Upcycle je doosjes als houder voor je plantjes, verzameldoosjes voor je naaigerief of kruiden – specerijen – paperclips … Waarvoor zou jij de tinnendoosjes nog gebruiken?
Sofie Dumont gebruikt ze alvast als bakvorm voor de heerlijke MOELLEUX CARAMEL SEASALT.
Sofie en Patrick have a long way back… Zo fijn om te horen en lezen hoe sommige mensen hun leven verweven zit.
Sit back, relax, neem een koffietje of thee en ga erna… aan de bak!

De vraag : hoe leerden jullie elkaar kennen?

De eerste woorden die Sofie uitsprak werden gecensureerd 😉
Het werd dus : ‘op de tram’. Patrick zat in de afdeling bakkerij van CERIA en samen namen zij de tram richting Saint Gidon. Bovendien was het met Patrick altijd ambiance. Sofie was van plan de opleiding restaurant te volgen, eerst en vooral start je dan in de afdeling bakkerij en slagerij om vervolgens keuken aan te vangen. Ze zaten niet in hetzelfde jaar, maar op de tram en buiten school was er meer dan genoeg ‘deugnieterij’ uit te halen. Uren fun en plezier ‘en het was Patrick die me leerde spijbelen’ toen we tal van cafeetjes bezochten in de buurt van ’t school.’

Sofie haar carrière


Erna begon Sofie te werken als patissier bij hofleverancier Wittamer, tot ze haar eigen restaurant Les Eleveurs had én bovenop Lady Chef of the year werd in 2009.
Na haar TV programma’s is Sofie nu volop actief in de digitale wereld. Bovendien kan je haar elke dag terugvinden op de sociale media en dit vanuit haar grote digitale platform, haar website.

that's what friends are for
that’s what friends are for

Hebben jullie al eerder samengewerkt?

‘Toen VTM me voor het programma Snackmasters vroeg, dacht ik maar aan één iemand die me kon bijstaan, en dat was Patrick!’
Zo werd de band weer versterkt. En zie je maar dat je uren herinneringen kunt ophalen.
Samen brachten ze het maken van Pringels tot een goed einde!
‘Patrick en ik houden van lekker eten, van uitdagingen en net daarom klikt het zo goed tussenons. Als je hem nodig hebt, dan staat hij daar voor je klaar’
(nvdr : wijze woorden die ik alleen maar kan beamen)

Kreeg je de liefde voor lekker eten mee van thuis?

‘absoluut van mijn vader’! In het weekend was het steevast feest met gasten in huis. Dan kookte ons vader – een echte Westvlaming – hij was helemaal into food. ‘En toen wist ik : dit wil ik ook later doen, mensen blijmaken met lekker eten!’

Als kind dook ik vaak de keuken van mijn moeder in, om aan de slag te gaan met bloem en ei en suiker om zo mijn koekjes te bakken.

Welke zijn jouw 3 favoriete Chocolate Balls?

Een vraag die een beetje moeilijk en toch ook weer niet is, aangezien Sofie eerder kiest voor de niet zoete smaken. Het worden :

  • Spicy speculoos
  • Dark brownie
  • Caramel seasalt
    Maar ook milk popcorn kan mij bekoren, ‘alleen de naam al’ 😉

Toen Patrick je vroeg een recept te creëren, was dit meteen eentje waar je aan dacht?

Bij chocolade en desserts denk je aan :
chocomousse, dame blanche en moelleux!
Bij het brainstormen dachten we eerst nog aan een carpaccio van fruit, met daarbij ijs en geschaafde chocolate balls. Het werd uiteindelijk een zéér eenvoudig gerecht, voor iedereen haalbaar, want dat vind ik ook belangrijk voor mijn volgers. Dit recept houden we laagdrempelig,
aangezien je het uit de tinnen potjes gaat eten. Werk je met cirkels, wat uiteraard ook kan, dan ga je die eerst invetten en bakpapier langs de kant zetten.

Wie jou volgt op sociale media ontdekte ook al Grace, jouw dochter. Heeft zij ook die ‘honger’ naar alles wat lekker is, en feeling voor koken?

Zij is super verwend. Ze eet alles!
Het leuke is als zij op zoek gaat op het web naar recepten van mezelf of andere chefs, en dan uit haarzelf bv koekjes begint te bakken. Het is absoluut geen richting waarin ik haar wil pushen,
integendeel.. er wordt hier alle dagen gekookt in de keuken, ik zou ze ook graag eens opgeruimd zien.
De lives van Sofie en Grace volgen is echt entertainment. En een tip voor de mama’s : laat jullie kinderen mee koken als het mogelijk is, want dit doet ook mee eten!

dat deze moelleux zeer lekker is!
dat deze moelleux zeer lekker is!

Easter is just around the corner

Pasen komt eraan en dan hebben de meesten onder jullie tegen de grote vakantie nog chocolade liggen.. Vanaf nu niet meer met dit eenvoudige recept waarin je alle restjes DONKERE of melkchocolade kunt verwerken!

het recept

125 gram boter
125 gram fijne kristalsuiker
3 volledige eieren + 1 dooier
125 gram chocolade
een snuifje zout
4 caramel seasalt Chocolate Balls
(Optioneel en alleen als je dit echt graag hebt : chilipoeder, gember, kaneel,speculooskruiden, .. deze smaken passen ook in de ganache – chocolademengsel)

aan de slag in 1 – 2 – …

1) Boter en suiker samen in een pannetje op een laag vuur laten smelten.
2) Chocolade toevoegen en roeren tot deze smelt in het boter en suiker mengsel.
3) Erna mogen de eieren erbij, alsook een snuifje zout.
4) Meng goed
5) Neem een Aubrion Chocolates tinnendoosje en vet dit in (bakspray of boter)
6) Vul jouw upcycle doosje (ca 150 gram) met het chocolademengel en zet in de frigo gedurende minstens 2 uur. Je kan dit ook de dag voordien al maken, dan heb je geen werk wanneer je gasten (mogen) komen!
7) Werk je met cirkels, wat uiteraard ook kan – voor wie nog geen Aubrion Chocolates kocht dan ga je die eerst invetten en bakpapier langs de kant zetten, een centimeter hoger dan je cilinder

… 3


8) Leg in elk van de doosjes één Caramel Seasalt Chocolate Ball
9) Verwarm de oven op 185 graden
10) En laat bakken gedurende 18 minuten
11) Serveer in het doosje! Je kan gerust nog een bolletje ijs toevoegen, het effect warm – koud is echt wel zalig.

zoals hij moet zijn.. !

Easter Chocolate Eggs

Wil je dit jaar met Pasen écht funky uit de hoek komen? Check dan zeker onze webshop en koop jouw limited edition Easter Chocolate Eggs!
Wat dacht je van 2 dozen met elk 18 chocolade eitjes. Deze zijn voorzien van een naturel kleurtje en gevuld met een zachte hazelnoot praliné met een crunchy suikerlaagje.


Zoals steeds bij limited edition.. niet te lang wachten om ze te bestellen! Haas(t) je naar : www.aubrion.be

Dank aan Sofie voor het lekkere recept!
Check haar website voor heel wat kookinspiratie!

Carla De Graef

by Carla De Graef

online smiley balls

smiley balls, smiley’s in berichten, smiley’s op .. kom, geef toe, hoeveel zet jij er niet per dag of hoeveel keer kom je ze niet ergens tegen.

We zijn ondertussen al aan blogbericht 4! Las jij de 3 vorige?
Vandaag laten we een bijzondere gast aan het woord.. Enne, hij is me er eentje… maar dat wist ik al..
Patrick Aubrion.
De chocolatier die ons aan het lachen brengt met zijn funky chocolate balls in de ronde tinnen doosjes met gekke smileys erop. Of we niet eens gewoon over hem zouden schrijven? Tuurlijk! Kom even mee achter de schermen loeren 😜

online platform

ze waren er al, maar sedert oktober 2020 zijn de chocolate balls te verkrijgen via de webshop Aubrion.be
De website onderging ondertussen een nieuwe look & feel. In de webshop vind je ook de samenwerkingen met Belgian Blenders en Cafécouture en andere ‘funky stuff’.

Wanneer ik aan Patrick vraag of er na de lancering van de webshop toch nog kleine probleempjes de kop opsteken, is zijn antwoord duidelijk :

Misschien sta je er niet bij stil, wanneer je doosjes worden geleverd, maar ook al denk je alles perfect uitgedokterd te hebben, soms kom je nog voor enkele obstakels te staan. De chocolate balls perfect afgeleverd aan jouw deur krijgen, is er zo eentje. En dan ga je even nadenken, want uiteindelijk betaalt de klant voor producten die perfect dienen geleverd te worden. Daar zijn we nu zeker in geslaagd! We vinden het ook belangrijk om jullie geen kosten aan te rekenen voor levering in België (of besteding van een minimumbedrag, je moet niet meer kopen dan dat je nodig hebt, uiteraard liefst heel veel chocolate balls, maar je begrijpt wat we willen zeggen)

sociale media

En hij gaat verder : Naast de website en -shop, is het ook belangrijk om op sociale media aanwezig te zijn. Heb je een onderneming, dan kan je haast niet meer zonder. We houden dan ook regelmatig give aways en samenwerkingen met influencers. Dus, check zeker of je ons al volgt op Instagram en/of Facebook. Zo… Lees zeker tot het einde, want deze maand organiseren we een fantastische wedstrijd! Je maakt kans op een waardebon van maar liefst 144 EUR!

Wat velen onder jullie misschien wel willen weten.. waarom startte Patrick met het koppelen van een blog aan de website?

Met het schrijven van de blogs willen we jullie ook een inkijk geven in het bedrijf, even mee achter de schermen kijken, van de ingrediënten tot het maken van de chocolate balls. De samenwerkingen die we hebben met chefs, het ontwikkelen van gerechten met onze chocolate balls.. En mocht je zelf nog iets willen weten of zeggen, schrijf gerust een berichtje, hier, onder onze blog!

Aubrion chocolates gifts

De opmerkzame volger op Instagram merkte het zeker al op..
Dat we bij Aubrion Chocolates telkens met iets nieuws willen komen, dat had je ondertussen al door.. De limited editions rond corona en Valentijn vlogen de deur uit! En met Pasen en Moederdag hebben we weer wat speciallekes in petto, zeg maar chocolate balls en ietsje meer!

De limited editions worden collector items. De smiley balls rules!

We willen meer zijn dan het chocolate balls bedrijf. De verpakking is zo samengesteld dat je ze kunt ‘upcyclen’. Wat doe jij met je lege doosjes? Gooi je ze weg, of ga je ze ook gaan recycleren? Gebruik je ze op kantoor? In je hobbyruimte? Als potje voor je plantjes? Of gebruik je ze in de keuken? Haal inspiratie op onze website, maar inspireer ons ook op jouw sociale media! Laat ons weten wat je met de doosjes doet.

nog meer smaken en pairings

Patrick geeft toe : ‘het is al complex om 6 smaken op een goeie manier aan de M/V/X te brengen’. Je moet met zoveel factoren rekening houden wanneer je verzending per post moet doen. Dus, er wordt over nagedacht, het houdt ons bezig, en van zodra er iets nieuws komt, lezen jullie het als eerste :-)’

Hetzelfde met de pairings, met de coffee en tea moments. De producten zijn voor elkaar gemaakt, maar er zijn nog tal van mogelijkheden. We zoeken steeds naar nieuwe ontdekkingen en belevingen.

tipje van de sluier

als tip kan ik meegeven : blijf ons volgen op sociale media, want de komende maanden nemen we jullie mee naar een lady chef, naar een creatieve moeder met balls, een chef, een creatief brein, achter de schermen van het bedrijf

… en dan nu de wedstrijd!

SMILE en maak kans op een waardebon van 144 EUR!

step 1 : volg @aubrionchocolates op INSTAGRAM en/of FACEBOOK
en step 2 : post gedurende minimum 1 maand jouw ludieke smiley op je wall en tag hierin @aubrionchocolates en maak gebruik van #aubrionchocolates en #chocolateballs
tenslotte step 3 : op 15/03 maken we de winnaar bekend!

zo, benieuwd naar meer?

volgende maand zijn we er terug! Een stapje dichter bij Pasen.. én dan hebben we weer iets nieuws in petto!

Enne.. wil je die gamin au chocolat nog beter leren kennen? Dat kan alvast HIER 🙂
En onze balls & tea of coffee moments.

Let’s have some smiley balls, folks!

a balls & tea moment

balls & tea moments

tea moments na de coffee moments! Sit back & relax, hier is voor jou blog 3!

Ik geef het toe, ik denk dat Pieter Loridon bij Patrick dezelfde indruk heeft nagelaten als bij mijzelf. Patrick zag Pieter voor het eerst tijdens de pré-openingsweek van The Jane in 2014 en deze kerel is hem steeds bijgebleven, waarom, dat weet hij niet direct, zijn charisma waarschijnlijk (en daar ben ik echt wel zeker van!). En sindsdien is Patrick hem op sociale media beginnen volgen.

de ontmoeting

Dus.. de eerste ‘ontmoeting’ tussen Patrick en Pieter was dan ook online. Pieter zijn leven speelt zich grotendeels af in de (sociale) online wereld. Erna is Patrick dan even dag gaan zeggen in de winkel van Pieter, en van het ene kwam het andere.

Pieter : van professionele basketspeler, doorheen allerhande activiteiten tot thee- en gezondheidsspecialist

Wel, je zou het leven van Pieter zo achter elkaar kunnen zetten, hij heeft altijd heel hard zijn passie gevolgd. Op de leeftijd van 5,5 jaar begonnen met basket, na deze carrière startte hij een juice- en koffiebar. Erna volgde een salade bar die hij mee kon oprichten, om zo te komen tot het branden van eigen koffie en later ook het theeverhaal van Café Couture. En zelfs bij het uitzoeken van de thee vond hij dan ook weer de voordelen voor het lichaam. Immers, een topsporter moet elke dag gezond zijn en zorgen voor zijn lichaam, anders kan hij niet presteren.

Zo is Pieter dan ook de laatste jaren heel hard bezig met gezondheid zoals intermittent fasting, zijn matchapolitan, …
Als ik nu ook aan Patrick zijn carrière denk, hij is ook steeds gepassioneerd door zijn vak, dan weet ik hoe beiden met elkaar kunnen samenwerken.
Dus, vergeet niet dat tijdens de food window geneugten ook een (paar) Chocolate Ball(s) zeker toegelaten zijn 🙂

het pairen van thee en chocolade

De combinatie leggen – het pairen, is een boeiend verhaal. Sommige zaken zijn een echte meerwaarde voor elkaar.
Te weinig mensen zijn bezig met het dieper proeven. Zowel bij thee als bij chocolade. Het is wel fantastisch hoe je combinaties kunt maken en hoe verrassend thee en chocolade bij elkaar passen. Het is de warme thee die de chocolade een zacht smeltend gevoel geeft in de mond, zodanig dat alle aroma’s één worden en voor een explosie in de mond zorgen.

de zoektocht naar een thee…

Niet 1, maar liefst 6 ‘Balls & Tea moments’ werden gecreëerd.
Patrick en Pieter gingen als volgt te werk : << we hebben de Chocolate Balls geproefd en deze theoretisch gepaird met de heerlijke biologische thees. De basis was het zoeken naar de smaakprofielen bij beide producten. Nadien hebben we dit even laten bezinken. En na een paar weken waar ieder voor zich nogmaals verschillende tastings hield, konden we merken dat we op dezelfde perfecte golflengte zaten. Voornamelijk doordat we beiden al jaren met onze producten bezig zijn en deze kennis zo rijk is om te delen. We creëerden een fijn concept dat we vandaag aanbieden onder ‘Balls & Tea moments’. >>

… die perfect past bij een chocolate ball


Het combineren van thee met chocolade is een zaligheid, daar thee mooie – eerlijke smaakexpressies heeft, evenals de Chocolate Balls. Je kan steeds 1 focussmaak vinden bij thee die perfect bij die ene focussmaak past van de Chocolate Balls en het zijn de extra achterliggende smaaktoetsen van beiden die het geheel perfect maken.

a balls & tea moment
a balls & tea moment
Valentijn

Wanneer ik vraag hoe Pieter tegen Valentijn aankijkt, is het antwoord heel eenvoudig: ‘het moet elke dag Valentijn zijn’.
“Nothing beats love” is Pieters’ spreuk. Had hij niet graag gebasket, dan was hij nooit 15 jaar topsporter geweest. Met passie kom je er altijd. Valentijn is een leuk moment om te vieren, maar liefde vier je elke dag.
Valentijnsdag is wel een moment om het eens extra onder de aandacht te brengen.
En misschien voor jou wel de dag om je geliefde een extraatje te geven.
Daarom plaatsen we 1 van onze meest verrassende combinaties in het daglicht, namelijk de Ruby Yoghurt Chocolate Ball & de Sencha Lemon thee.

love smiley

BESTEL NU jouw 2 doosjes Ruby Yoghurt Chocolate Balls mét het limited edition LOVE SMILEY label + 30 bio degradable pyramids Sencha Lemon thee. Geniet samen met jouw geliefde van een heerlijk kopje thee met de pairende Chocolate Ball!

===>>> op onze WEBSHOP

dank aan Pieter Loridon van CAFE COUTURE voor het interview

volg je ons al op INSTAGRAM of FACEBOOK?

Carla De Graef

by Carla De Graef

balls & coffee moments

balls & coffee moments

en, wat vond jij van onze eerste blog die we schreven op de Canapé? Wij vonden het alvast fijn, zodat we jullie nu op coffee moments trakteren 😉

op een zaterdagochtend reed ik naar een ferme madame, die me hartelijk welkom heette met een .. kopje koffie! Het kon niet anders, ik was op gesprek bij de dame achter de Belgische crème de la crème van de koffie. Wie zij is, hoe ze de liefde voor koffie meekreeg, hoe Patrick Aubrion in haar leven, én hoe ze samen tot een top product kwamen, lees je nu.

balls & coffee moments
balls & coffee moments

Ine Vanheyste van Belgian Blenders

7 heerlijke koffies vormen de top van de Belgische koffie. 7 Belgische koffiebranders die koffie verheffen tot een kunst. Ga jij voor het pure goedje of mag het met een wolkje melk, of toch die latte? Kom, we drinken er samen eentje, of twee.

de ontmoeting

ik weet niet of ik voor één van de volgende blogberichten nog iemand ga vinden die al zo lang in het leven van Patrick Aubrion vertoeft als Ine. Het is zo mooi dat zij al meer dan 30 jaar maatjes zijn. En ook nu vonden ze hun weg samen voor hun professionele activiteiten. Zie je hem al staan, wachtend, als 13 jarige gast aan de Turnkring waar Ine wekelijks ging sporten? Ik wel 🙂
Een wekelijks babbeltje, toen nog uitgaan naar fuiven, en jaren later elkaars professionele carrière blijven volgen en samen werken aan heel veel lekkers! Patrick zoekt voor zijn chocolate balls alleen het beste, de arabica koffie van Ine is dat ook.

zot van koffie

Ine kreeg de liefde voor koffie met de paplepel mee. Haar vader zat heel zijn carrière in de koffiebusiness. Niet zo zeer in de bonen zelf, maar in alles wat je naast je tas vindt. Zo bezocht hij steeds de ambachtelijke koffiebranderijen. Na zijn pensioen opperde hij om samen met Ine een koffieshop te openen. Dàt is er niet van gekomen, maar de ambachtelijke koffie van top kwaliteit toegankelijk maken voor iedereen, dat deed ze wèl!

waar vinden we de koffie van Belgian Blenders

de makkelijkste weg om de koffie te vinden is via de webshop. Een druk op de knop en hij wordt aan jouw deur geleverd.

Het hoofddoel is om buiten de landsgrenzen te gaan. Daarvoor wordt er verder gewerkt aan de visibiliteit in België. Er wordt samengewerkt met heel wat fijne chefs, met Yves Matagne en zijn zoon, het Dinner in the Sky concept, .. Op enkele ambassades drinken ze de koffie. En iets waar Ine nog steeds fier op is : de eerste klant, de protocollaire VIPruimte op Zaventem. Er staan ook samen met Patrick nog mooie projecten op het programma, maar dan moeten we weer even naar het ‘oude normale leven’. Wordt vervolgd, dus!

zoektocht naar de branders

dat was heel eenvoudig, volgens Ine. Ze klopte aan om het concept uit te leggen en elke brander was enthousiast. Zij zijn ambachtslui, fier op hun metier. Er is nog ruimte voor bv een 8ste of 9de brander, maar er wordt eerst gekeken naar de capaciteit die er nu is, dat die volledig wordt benut. Het doel : de Belgische ambacht naar buiten brengen.

koffie pairen met chocolate balls

Balls & coffee moments, het klinkt gewoon al goed. En smaken? Zeker! Koffieplanten en cacaobomen hebben dezelfde terroir. Ine ontdekte in Peru dat beide bomen zusterlijk naast elkaar stonden. Eerst de guaveboom, in de schaduw ervan cacao en daaronder de koffieplant.
Maar wie dacht (zoals ik) dat pairing gewoon een hapje van de chocolate ball eten en een kopje koffie drinken is, nope!

hoe gaat Patrick op zoek naar de perfecte match


De basis : 6 chocolate balls.
En we hebben 7 koffies waaruit Patrick kon kiezen. Van waar komt de koffie? Welk aroma heeft hij?
Van elke koffie werd een klein tasje of 5 gemaakt en 2 dagen lang deed Patrick niks anders dan koffie proeven. Bij het ontleden merk je op dat een bepaalde koffie een hazelnoot touch heeft. Dan wil je die hazelnootsmaak verder gaan ontdekken en gaan we terug naar de chocolate balls. Je gaat dan matchen 1 op 1. Dus, de chocolate ball hemelt nog meer de koffie op. En niet omgekeerd! Je bijt een stukje van de ball en laat het in je mond rondgaan. Je neemt een tweede stukje en dan een slokje van de koffie (nummer 8, in dit geval) en dàt laat je nog eens in je mond rondgaan. Wat krijg je? Een explosie van hazelnoot!

bij elke koffie een ball, een ware zoektocht

Een moeilijkere pairing was er voor de caramel seasalt ball. ‘En waarom?’, hoor ik je al denken. We zitten hier met een andere textuur, het vloeibare in de chocolate ball. Dat is een andere beleving.
Maar kijk, Patrick en Ine kwamen tot de perfecte pairing, zodat elke chocolate ball zijn eigen koffie heeft. Vanaf nu kan jij genieten van je me- time moment, met koffie X en ball X. Ofwel, na een etentje met vrienden (wel nog even wachten, hé), zet je enkele potjes chocolate balls op tafel en serveer je er de specifieke koffie bij. Een beter ‘hapje’ bij de koffie ga je niet vinden 🙂

Oh ja, ook de Ruby chocolate ball is te combineren met een koffie. Misschien denk je, die roze ball past toch niet bij het zwarte van de koffie? Toch wel! Het is niet voor de hand liggend, maar dat is nét het leuke, het zotte aan pairing. En ja hoor, hier lukte het Patrick ook een perfecte match te vinden.

ga zelf op ontdekking

Denk je nu na het lezen van dit alles, ik wel écht zelf eens op ontdekking gaan, en proeven van de unieke, high level combinaties. Wel, je kan alle combinaties vinden op www.aubrion.be
Check zeker onze webshop voor de lopende actie deze maand!

elke chocolate ball, zijn eigen koffie
elke chocolate ball, zijn eigen koffie

En wil je als eerste op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Volg ons dan zeker op INSTAGRAM

Een kwalitatieve, ambachtelijke, traaggeroosterde koffie aan de M/V/X brengen. Daar staat Belgian Blenders voor. En dat kan nu in jouw balls & coffee moments!

Aubrion op de Canapé, de eerste blog

Aubrion op de Canapé, de eerste blog

Aubrion op de Canapé, de eerste blog
Aubrion op de Canapé, de eerste blog

het is gebeurd! Aubrion Chocolates gaat de blog op. ‘De blog op?’ hoor ik je al denken.. Wel ja, van zodra we iets leuks te vertellen hebben, gaan we dit vanaf nu ook doen. Wat kan dat zijn? Een interview met een chef, een bijzonder lekker foodpairing concept, een uitstap naar een plek waar je absoluut moet geweest zijn.. desalniettemin, you know, 100 things you have to do before you die. Het zal hier allemaal de revue passeren.

Jeroen De Pauw van Canapé

We hebben allemaal wel een speciale manier waarop Patrick Aubrion in ons leven is gestapt. En eigenlijk, bij Jeroen is dat niet anders. Benieuwd? We nemen je mee op de Canapé!

de ontmoeting

Jeroen en Patrick Aubrion leren elkaar enkele jaren geleden echt kennen op een event van Leffe in Dinant. Collega chef David Martin zorgt voor het lekkere eten, de pintjes doen de rest. En echt, hé, er bestaan weinig chefs die gewoon durven toegeven dat ze niet goed zijn in het maken van desserts. Jeroen durfde dat wel. Bij het openen van Canapé was dan ook Patrick de eerste aan wie hij advies vroeg. Het ontstaan van een schone samenwerking! Funky en rock & roll, wat past in de beide werelden.

de favoriete chocolate ball van de chef

6 verschillende smaken, er moet dus echt eentje zijn die tot de favoriet behoort… wel.. voor Jeroen is dat de popcorn – een fijne, warme, combinatie met de melkchocolade en rice crunch. Culinair kan je dan weer wat meer met de ruby met witte chocolade. Deze is perfect te pairen met bv rosé champagne. Zo durf en kan je chocolade ook als aperitief brengen!

de Aubrion chocolate balls als onderdeel op de menukaart

waarom kiest een chef om een bepaald product op de kaart te zetten? Soms stel ik me die vraag. Hier stelde ik de vraag en kreeg ik ook hét antwoord. Bij Canapé kiezen ze voor goeie en lekkere producten, en liefst nog een beetje van eigen bodem. En aan een chocolate ball begint ge niet zelf als chef, als dat niet uwen dada is. Het verhaal van de chocolate balls klopt met de identiteit van Canapé, het sharing concept. Er worden steeds minder en minder desserts besteld op restaurant. Maar toch is er soms nog de drang naar iets ‘klein’.

Een doosje geluk, goeie kwaliteit en geen werk aan, en de klanten zijn blij dat ze nog iets kunnen nemen als klein dessertje. De ene klant eet een doosje alleen leeg (n.v.d.r. ik zou dat ook kunnen), de andere deelt het dan netjes met zijn tafelgenoten.

Met de aperobags die mensen komen ophalen om thuis of bij een zonnige dag in het park te aperitieven, of zelfs bedrijven die hun personeel willen verwennen, is er ook vaak steeds vraag naar iets zoet. De ronde potjes met de balls passen dan ook perfect bij de ronde potjes met tapas.

we kennen nu de smaak van de chef, maar wat is de voorkeur van de klant

ze kunnen niet allemaal de favoriete smaak zijn, maar bij het Canapé publiek, vooral de dames tussen de 35 en de 55 jaar, staat de caramel sea salt met stip op 1! Gevolgd door popcorn en hazelnoot. Is het toch een beetje de chef die zijn voorkeur voorstelt? 🙂

we kunnen er niet omheen, het onvermijdelijke – lockdown 1 & 2

Canapé restaurant opende in januari 2020 zijn deuren, en plotsklaps was daar het vieze beestje in maart. Er waren 2 mogelijkheden : bij de pakken blijven zitten en klagen, of er voor gaan!
Een heuse drive in apéro werd opgestart. Mensen kwamen met de wagen de parking opgereden, zakken werden in de auto gezet, en er werd ook aan huis geleverd. Een enorme solidariteit van de gemeenschap was voelbaar. De apérobags vlogen de deur uit, of de woningen binnen.
Na de eerste lock down boomde het restaurant opnieuw. Tot we allen in lock down 2 gingen en de horeca weer klappen kreeg.

De Canapé aperowinkel werd het lock down 2.0 concept. Het grote voordeel is de ruimte waarin Canapé zich bevindt, je kan op een veilige afstand van elkaar jouw op zaterdag jouw favoriete producten komen ophalen. Eindejaar staat voor de deur, dus ideaal om aan de cadeautjes te beginnen denken. Foodcadeaus zijn in, denk maar aan een lekkere dips & crisps, een fles gin, de Aubrion chocolate balls. Het vakantiegevoel weergeven met aperitief. Flesje open, salami, tapas & balls, yeah!

limited edition

Patrick Aubrion zou Patrick niet zijn, mocht hij niet met een funky limited edition voor de dag komen! 3 zaken die we ondertussen kunnen opzeggen als onze nieuwjaarsbrief in de eerste kleuterklas : handen wassen – 1,5 m afstand bewaren én mondmasker dragen! Deze limited edition wordt slechts in 20 exemplaren gemaakt. 3 x 7 caramel sea salt verpakt in een koker. 10 exemplaren worden verkocht exclusief bij Canapé, de andere 10 in de webshop. Zij worden door de master himself coronaproof tot aan je voordeur geleverd. Gratis en voor niks in België.

Leer hier de favoriete smaak van Jeroen en zijn klanten kennen.

Aubrion chocolates corona 2020 balls
Aubrion chocolate corona 2020 balls

Dank aan Jeroen voor de fijne babbel. Alle info over Canapé vinden jullie terug op de website en sociale media.

Wil je weten wie de man achter de chocolate balls is? Het verhaal van Patrick lees je op mijn puur leven