a balls & tea moment

balls & tea moments

tea moments na de coffee moments! Sit back & relax, hier is voor jou blog 3!

Ik geef het toe, ik denk dat Pieter Loridon bij Patrick dezelfde indruk heeft nagelaten als bij mijzelf. Patrick zag Pieter voor het eerst tijdens de pré-openingsweek van The Jane in 2014 en deze kerel is hem steeds bijgebleven, waarom, dat weet hij niet direct, zijn charisma waarschijnlijk (en daar ben ik echt wel zeker van!). En sindsdien is Patrick hem op sociale media beginnen volgen.

de ontmoeting

Dus.. de eerste ‘ontmoeting’ tussen Patrick en Pieter was dan ook online. Pieter zijn leven speelt zich grotendeels af in de (sociale) online wereld. Erna is Patrick dan even dag gaan zeggen in de winkel van Pieter, en van het ene kwam het andere.

Pieter : van professionele basketspeler, doorheen allerhande activiteiten tot thee- en gezondheidsspecialist

Wel, je zou het leven van Pieter zo achter elkaar kunnen zetten, hij heeft altijd heel hard zijn passie gevolgd. Op de leeftijd van 5,5 jaar begonnen met basket, na deze carrière startte hij een juice- en koffiebar. Erna volgde een salade bar die hij mee kon oprichten, om zo te komen tot het branden van eigen koffie en later ook het theeverhaal van Café Couture. En zelfs bij het uitzoeken van de thee vond hij dan ook weer de voordelen voor het lichaam. Immers, een topsporter moet elke dag gezond zijn en zorgen voor zijn lichaam, anders kan hij niet presteren.

Zo is Pieter dan ook de laatste jaren heel hard bezig met gezondheid zoals intermittent fasting, zijn matchapolitan, …
Als ik nu ook aan Patrick zijn carrière denk, hij is ook steeds gepassioneerd door zijn vak, dan weet ik hoe beiden met elkaar kunnen samenwerken.
Dus, vergeet niet dat tijdens de food window geneugten ook een (paar) Chocolate Ball(s) zeker toegelaten zijn 🙂

het pairen van thee en chocolade

De combinatie leggen – het pairen, is een boeiend verhaal. Sommige zaken zijn een echte meerwaarde voor elkaar.
Te weinig mensen zijn bezig met het dieper proeven. Zowel bij thee als bij chocolade. Het is wel fantastisch hoe je combinaties kunt maken en hoe verrassend thee en chocolade bij elkaar passen. Het is de warme thee die de chocolade een zacht smeltend gevoel geeft in de mond, zodanig dat alle aroma’s één worden en voor een explosie in de mond zorgen.

de zoektocht naar een thee…

Niet 1, maar liefst 6 ‘Balls & Tea moments’ werden gecreëerd.
Patrick en Pieter gingen als volgt te werk : << we hebben de Chocolate Balls geproefd en deze theoretisch gepaird met de heerlijke biologische thees. De basis was het zoeken naar de smaakprofielen bij beide producten. Nadien hebben we dit even laten bezinken. En na een paar weken waar ieder voor zich nogmaals verschillende tastings hield, konden we merken dat we op dezelfde perfecte golflengte zaten. Voornamelijk doordat we beiden al jaren met onze producten bezig zijn en deze kennis zo rijk is om te delen. We creëerden een fijn concept dat we vandaag aanbieden onder ‘Balls & Tea moments’. >>

… die perfect past bij een chocolate ball


Het combineren van thee met chocolade is een zaligheid, daar thee mooie – eerlijke smaakexpressies heeft, evenals de Chocolate Balls. Je kan steeds 1 focussmaak vinden bij thee die perfect bij die ene focussmaak past van de Chocolate Balls en het zijn de extra achterliggende smaaktoetsen van beiden die het geheel perfect maken.

a balls & tea moment
a balls & tea moment
Valentijn

Wanneer ik vraag hoe Pieter tegen Valentijn aankijkt, is het antwoord heel eenvoudig: ‘het moet elke dag Valentijn zijn’.
“Nothing beats love” is Pieters’ spreuk. Had hij niet graag gebasket, dan was hij nooit 15 jaar topsporter geweest. Met passie kom je er altijd. Valentijn is een leuk moment om te vieren, maar liefde vier je elke dag.
Valentijnsdag is wel een moment om het eens extra onder de aandacht te brengen.
En misschien voor jou wel de dag om je geliefde een extraatje te geven.
Daarom plaatsen we 1 van onze meest verrassende combinaties in het daglicht, namelijk de Ruby Yoghurt Chocolate Ball & de Sencha Lemon thee.

love smiley

BESTEL NU jouw 2 doosjes Ruby Yoghurt Chocolate Balls mét het limited edition LOVE SMILEY label + 30 bio degradable pyramids Sencha Lemon thee. Geniet samen met jouw geliefde van een heerlijk kopje thee met de pairende Chocolate Ball!

===>>> op onze WEBSHOP

dank aan Pieter Loridon van CAFE COUTURE voor het interview

volg je ons al op INSTAGRAM of FACEBOOK?

Carla De Graef

by Carla De Graef

balls & coffee moments

balls & coffee moments

en, wat vond jij van onze eerste blog die we schreven op de Canapé? Wij vonden het alvast fijn, zodat we jullie nu op coffee moments trakteren 😉

op een zaterdagochtend reed ik naar een ferme madame, die me hartelijk welkom heette met een .. kopje koffie! Het kon niet anders, ik was op gesprek bij de dame achter de Belgische crème de la crème van de koffie. Wie zij is, hoe ze de liefde voor koffie meekreeg, hoe Patrick Aubrion in haar leven, én hoe ze samen tot een top product kwamen, lees je nu.

balls & coffee moments
balls & coffee moments

Ine Vanheyste van Belgian Blenders

7 heerlijke koffies vormen de top van de Belgische koffie. 7 Belgische koffiebranders die koffie verheffen tot een kunst. Ga jij voor het pure goedje of mag het met een wolkje melk, of toch die latte? Kom, we drinken er samen eentje, of twee.

de ontmoeting

ik weet niet of ik voor één van de volgende blogberichten nog iemand ga vinden die al zo lang in het leven van Patrick Aubrion vertoeft als Ine. Het is zo mooi dat zij al meer dan 30 jaar maatjes zijn. En ook nu vonden ze hun weg samen voor hun professionele activiteiten. Zie je hem al staan, wachtend, als 13 jarige gast aan de Turnkring waar Ine wekelijks ging sporten? Ik wel 🙂
Een wekelijks babbeltje, toen nog uitgaan naar fuiven, en jaren later elkaars professionele carrière blijven volgen en samen werken aan heel veel lekkers! Patrick zoekt voor zijn chocolate balls alleen het beste, de arabica koffie van Ine is dat ook.

zot van koffie

Ine kreeg de liefde voor koffie met de paplepel mee. Haar vader zat heel zijn carrière in de koffiebusiness. Niet zo zeer in de bonen zelf, maar in alles wat je naast je tas vindt. Zo bezocht hij steeds de ambachtelijke koffiebranderijen. Na zijn pensioen opperde hij om samen met Ine een koffieshop te openen. Dàt is er niet van gekomen, maar de ambachtelijke koffie van top kwaliteit toegankelijk maken voor iedereen, dat deed ze wèl!

waar vinden we de koffie van Belgian Blenders

de makkelijkste weg om de koffie te vinden is via de webshop. Een druk op de knop en hij wordt aan jouw deur geleverd.

Het hoofddoel is om buiten de landsgrenzen te gaan. Daarvoor wordt er verder gewerkt aan de visibiliteit in België. Er wordt samengewerkt met heel wat fijne chefs, met Yves Matagne en zijn zoon, het Dinner in the Sky concept, .. Op enkele ambassades drinken ze de koffie. En iets waar Ine nog steeds fier op is : de eerste klant, de protocollaire VIPruimte op Zaventem. Er staan ook samen met Patrick nog mooie projecten op het programma, maar dan moeten we weer even naar het ‘oude normale leven’. Wordt vervolgd, dus!

zoektocht naar de branders

dat was heel eenvoudig, volgens Ine. Ze klopte aan om het concept uit te leggen en elke brander was enthousiast. Zij zijn ambachtslui, fier op hun metier. Er is nog ruimte voor bv een 8ste of 9de brander, maar er wordt eerst gekeken naar de capaciteit die er nu is, dat die volledig wordt benut. Het doel : de Belgische ambacht naar buiten brengen.

koffie pairen met chocolate balls

Balls & coffee moments, het klinkt gewoon al goed. En smaken? Zeker! Koffieplanten en cacaobomen hebben dezelfde terroir. Ine ontdekte in Peru dat beide bomen zusterlijk naast elkaar stonden. Eerst de guaveboom, in de schaduw ervan cacao en daaronder de koffieplant.
Maar wie dacht (zoals ik) dat pairing gewoon een hapje van de chocolate ball eten en een kopje koffie drinken is, nope!

hoe gaat Patrick op zoek naar de perfecte match


De basis : 6 chocolate balls.
En we hebben 7 koffies waaruit Patrick kon kiezen. Van waar komt de koffie? Welk aroma heeft hij?
Van elke koffie werd een klein tasje of 5 gemaakt en 2 dagen lang deed Patrick niks anders dan koffie proeven. Bij het ontleden merk je op dat een bepaalde koffie een hazelnoot touch heeft. Dan wil je die hazelnootsmaak verder gaan ontdekken en gaan we terug naar de chocolate balls. Je gaat dan matchen 1 op 1. Dus, de chocolate ball hemelt nog meer de koffie op. En niet omgekeerd! Je bijt een stukje van de ball en laat het in je mond rondgaan. Je neemt een tweede stukje en dan een slokje van de koffie (nummer 8, in dit geval) en dàt laat je nog eens in je mond rondgaan. Wat krijg je? Een explosie van hazelnoot!

bij elke koffie een ball, een ware zoektocht

Een moeilijkere pairing was er voor de caramel seasalt ball. ‘En waarom?’, hoor ik je al denken. We zitten hier met een andere textuur, het vloeibare in de chocolate ball. Dat is een andere beleving.
Maar kijk, Patrick en Ine kwamen tot de perfecte pairing, zodat elke chocolate ball zijn eigen koffie heeft. Vanaf nu kan jij genieten van je me- time moment, met koffie X en ball X. Ofwel, na een etentje met vrienden (wel nog even wachten, hé), zet je enkele potjes chocolate balls op tafel en serveer je er de specifieke koffie bij. Een beter ‘hapje’ bij de koffie ga je niet vinden 🙂

Oh ja, ook de Ruby chocolate ball is te combineren met een koffie. Misschien denk je, die roze ball past toch niet bij het zwarte van de koffie? Toch wel! Het is niet voor de hand liggend, maar dat is nét het leuke, het zotte aan pairing. En ja hoor, hier lukte het Patrick ook een perfecte match te vinden.

ga zelf op ontdekking

Denk je nu na het lezen van dit alles, ik wel écht zelf eens op ontdekking gaan, en proeven van de unieke, high level combinaties. Wel, je kan alle combinaties vinden op www.aubrion.be
Check zeker onze webshop voor de lopende actie deze maand!

elke chocolate ball, zijn eigen koffie
elke chocolate ball, zijn eigen koffie

En wil je als eerste op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Volg ons dan zeker op INSTAGRAM

Een kwalitatieve, ambachtelijke, traaggeroosterde koffie aan de M/V/X brengen. Daar staat Belgian Blenders voor. En dat kan nu in jouw balls & coffee moments!

Aubrion op de Canapé, de eerste blog

Aubrion op de Canapé, de eerste blog

Aubrion op de Canapé, de eerste blog
Aubrion op de Canapé, de eerste blog

het is gebeurd! Aubrion Chocolates gaat de blog op. ‘De blog op?’ hoor ik je al denken.. Wel ja, van zodra we iets leuks te vertellen hebben, gaan we dit vanaf nu ook doen. Wat kan dat zijn? Een interview met een chef, een bijzonder lekker foodpairing concept, een uitstap naar een plek waar je absoluut moet geweest zijn.. desalniettemin, you know, 100 things you have to do before you die. Het zal hier allemaal de revue passeren.

Jeroen De Pauw van Canapé

We hebben allemaal wel een speciale manier waarop Patrick Aubrion in ons leven is gestapt. En eigenlijk, bij Jeroen is dat niet anders. Benieuwd? We nemen je mee op de Canapé!

de ontmoeting

Jeroen en Patrick Aubrion leren elkaar enkele jaren geleden echt kennen op een event van Leffe in Dinant. Collega chef David Martin zorgt voor het lekkere eten, de pintjes doen de rest. En echt, hé, er bestaan weinig chefs die gewoon durven toegeven dat ze niet goed zijn in het maken van desserts. Jeroen durfde dat wel. Bij het openen van Canapé was dan ook Patrick de eerste aan wie hij advies vroeg. Het ontstaan van een schone samenwerking! Funky en rock & roll, wat past in de beide werelden.

de favoriete chocolate ball van de chef

6 verschillende smaken, er moet dus echt eentje zijn die tot de favoriet behoort… wel.. voor Jeroen is dat de popcorn – een fijne, warme, combinatie met de melkchocolade en rice crunch. Culinair kan je dan weer wat meer met de ruby met witte chocolade. Deze is perfect te pairen met bv rosé champagne. Zo durf en kan je chocolade ook als aperitief brengen!

de Aubrion chocolate balls als onderdeel op de menukaart

waarom kiest een chef om een bepaald product op de kaart te zetten? Soms stel ik me die vraag. Hier stelde ik de vraag en kreeg ik ook hét antwoord. Bij Canapé kiezen ze voor goeie en lekkere producten, en liefst nog een beetje van eigen bodem. En aan een chocolate ball begint ge niet zelf als chef, als dat niet uwen dada is. Het verhaal van de chocolate balls klopt met de identiteit van Canapé, het sharing concept. Er worden steeds minder en minder desserts besteld op restaurant. Maar toch is er soms nog de drang naar iets ‘klein’.

Een doosje geluk, goeie kwaliteit en geen werk aan, en de klanten zijn blij dat ze nog iets kunnen nemen als klein dessertje. De ene klant eet een doosje alleen leeg (n.v.d.r. ik zou dat ook kunnen), de andere deelt het dan netjes met zijn tafelgenoten.

Met de aperobags die mensen komen ophalen om thuis of bij een zonnige dag in het park te aperitieven, of zelfs bedrijven die hun personeel willen verwennen, is er ook vaak steeds vraag naar iets zoet. De ronde potjes met de balls passen dan ook perfect bij de ronde potjes met tapas.

we kennen nu de smaak van de chef, maar wat is de voorkeur van de klant

ze kunnen niet allemaal de favoriete smaak zijn, maar bij het Canapé publiek, vooral de dames tussen de 35 en de 55 jaar, staat de caramel sea salt met stip op 1! Gevolgd door popcorn en hazelnoot. Is het toch een beetje de chef die zijn voorkeur voorstelt? 🙂

we kunnen er niet omheen, het onvermijdelijke – lockdown 1 & 2

Canapé restaurant opende in januari 2020 zijn deuren, en plotsklaps was daar het vieze beestje in maart. Er waren 2 mogelijkheden : bij de pakken blijven zitten en klagen, of er voor gaan!
Een heuse drive in apéro werd opgestart. Mensen kwamen met de wagen de parking opgereden, zakken werden in de auto gezet, en er werd ook aan huis geleverd. Een enorme solidariteit van de gemeenschap was voelbaar. De apérobags vlogen de deur uit, of de woningen binnen.
Na de eerste lock down boomde het restaurant opnieuw. Tot we allen in lock down 2 gingen en de horeca weer klappen kreeg.

De Canapé aperowinkel werd het lock down 2.0 concept. Het grote voordeel is de ruimte waarin Canapé zich bevindt, je kan op een veilige afstand van elkaar jouw op zaterdag jouw favoriete producten komen ophalen. Eindejaar staat voor de deur, dus ideaal om aan de cadeautjes te beginnen denken. Foodcadeaus zijn in, denk maar aan een lekkere dips & crisps, een fles gin, de Aubrion chocolate balls. Het vakantiegevoel weergeven met aperitief. Flesje open, salami, tapas & balls, yeah!

limited edition

Patrick Aubrion zou Patrick niet zijn, mocht hij niet met een funky limited edition voor de dag komen! 3 zaken die we ondertussen kunnen opzeggen als onze nieuwjaarsbrief in de eerste kleuterklas : handen wassen – 1,5 m afstand bewaren én mondmasker dragen! Deze limited edition wordt slechts in 20 exemplaren gemaakt. 3 x 7 caramel sea salt verpakt in een koker. 10 exemplaren worden verkocht exclusief bij Canapé, de andere 10 in de webshop. Zij worden door de master himself coronaproof tot aan je voordeur geleverd. Gratis en voor niks in België.

Leer hier de favoriete smaak van Jeroen en zijn klanten kennen.

Aubrion chocolates corona 2020 balls
Aubrion chocolate corona 2020 balls

Dank aan Jeroen voor de fijne babbel. Alle info over Canapé vinden jullie terug op de website en sociale media.

Wil je weten wie de man achter de chocolate balls is? Het verhaal van Patrick lees je op mijn puur leven